ذهن آگاهی(مایندفولنس) چیست ؟
ذهن به آنچه انجام می دهید و آنچه در حال رخ دادن است توجه دارد. اما گاهی ذهن ما از آنچه در حال انجام است و از دنیای بیرونی دور می شود. ما درگیر احساسات و هیجاناتی می شویم که مربوط به زمان حال نیستند به نحوی که ذهن ما درگیر گذشته و یا آینده است این بدان معناست که پر از افکار، داستانها و روایتهایی است که لزوماً ربطی به آنچه در آن لحظه در حال وقوع است ندارند. تحقیقات نشان می دهد درگیری ذهن ما به زمان گذشته احتمال ابتلا به افسردگی و درگیری ذهن ما نسبت به آینده شرایط اضطراب را برای من فراهم می کند حال این سوال پیش می آید که آیا می شود تمرکز خود را روی زمان حال حفظ کنیم تا از این طریق مانع به دام افتادن افکار خود در گذشته و یا اینده شویم ؟
ذهن آگاهی و مایندفولنس چیست ؟
مایند فولنس یا ذهن آگاهی حالتی است که ذهن شما درگیر حواس پنجگانه شما است و در واقع می شود گفت شما در لحظه حال قرار دارید و در حال ارتباط با بدن خود، ذهن خود و محیط اطراف خود هستید ذهن آگاهی یک مهارت است که لازمه کسب مهارت ذهن آگاهی تمرین کردن است.
(برای اطلاع از جلسات مشاوره کلیک کنید)
ذهن آگاهی تمرینی است که به آرامی آگاهی خود را بارها و بارها بر روی لحظه حال متمرکز می کنید. اغلب مستلزم تمرکز بر احساسات در بدنتان در اینجا و اکنون است که می توان آن را در طول مدیتیشن یا در طول فعالیت های روزمره مانند آشپزی یا پیاده روی تمرین کرد. از سوی دیگر، ذهن پر به این معنی است که شما در لحظه حال حضور ندارید. این طبیعت ذهن است که فکر کند، تجزیه و تحلیل کند. این بدان معناست که ذهن به حال خود رها شده و دائماً به دنبال محرکهای جدید، چیزهای جدید برای فکر کردن و راههای جدید برای بررسی است.
با تمرین ذهن آگاهی بارها و بارها با صبر و شفقت نسبت به خود، می توانید به ذهن خود بی حرکت بودن را بیاموزید. در نهایت، حتی ممکن است ذهن به طور کلی منحل شود، به این معنی که هیچ پوشش فکری یا مفهومی بین شما و آنچه تجربه می کنید وجود ندارد. در عوض، شما کاملاً در لحظه حال غوطه ور هستید و با آن یکی شده اید. این تجربه همان چیزی است که به عنوان حضور واقعی شناخته می شود.
مزایای ذهن آگاهی در تحقیقات به خوبی مستند شده است. تحقیقات رسمی در مورد ذهن آگاهی در دنیای غرب در سال ۱۹۷۹ آغاز شد، زمانی که جان کابات زین برنامه کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی (MBSR) را در مرکز پزشکی دانشگاه ماساچوست توسعه داد. کابات زین مطالعات خود در مورد هاتا یوگا را با تمرینات ذهن آگاهی و اصول بودایی که از معلمان متعدد خود آموخته بود، ترکیب کرد. از آن زمان، تحقیقات در مورد MBSR و ذهن آگاهی گسترش یافته است.
ذهن آگاهی چه مزایایی دارد ؟
۱- بهبود توانایی شناختی
۲- کند کردن پیری مغز
۳- کاهش علائم استرس، اضطراب و افسردگی ( برای اطلاعات بیشتر در مورد افسردگی کلیک کنید)
۴-افزایش حس خوب
۵- کمک به مدیریت درد
۶- بهبود کیفیت زندگی برای کسانی که بیماری مزمن دارند.
۱-بهبود سلامت مغز و کند کردن پیری مغز:
مطالعهای در سال ۲۰۱۹ بر روی آزمودنی هایی که برای اولین بار تحت ۴۰ روز تمرین ذهنآگاهی قرار گرفتند، تغییرات قابلتوجهی در ساختار مغز از جمله حجم ماده خاکستری و ضخامت قشر مغز داشتند که در مقایسه با افراد غیر ازمودنی با نمرات افسردگی پایینتری مرتبط بود. یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ روی ۵۰ نفر بین سنین ۲۴ تا ۷۷ سال نشان داد که میزان از دست دادن بافت مغز سالانه در کسانی که ذهن آگاهی دارند به طور قابلتوجهی پایینتر است، به ویژه در مناطقی که نشان داده شده است در تنظیم خلق و خو، پردازش سیستم عصبی، و یکپارچگی عاطفی/شناختی نقش دارند. . این مطالعه خاطرنشان کرد که «نتایج شواهد بیشتری را به این ایده نوظهور اضافه می کند که ذهن اگاهی ممکن است اثرات پیری بر مغز را کاهش دهد.
۲-اضطراب، افسردگی و بهزیستی کلی:
یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ نشان داد که MBSR در افزایش رفاه، کاهش استرس درک شده و افزایش رضایت شغلی در محل کار موثر است. یک بررسی در سال ۲۰۲۰ نشان داد که MBSR در درمان جوانان مبتلا به علائم اضطراب بهتر از گروه کنترل بود، اما مدت درمان یک عامل مهم بود. یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ اشاره کرد که معرفی تمرین ذهنآگاهی و مراقبه در طول همهگیری یک روش کمهزینه برای تکمیل درمان اضطراب است. یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان داد تمرین منظم ذهن آگاهی برای اضطراب و افسردگی مفید است، حتی بدون اینکه در یک چارچوب درمانی بزرگتر ادغام شود.
۳-درد، مدیریت بیماری و کیفیت زندگی
یک بررسی در سال ۲۰۱۹ نشان داد که مداخلات ذهن آگاهی فواید متعددی برای افراد مبتلا به سرطان دارد، از جمله: کاهش استرس، کاهش درد، بهبود کیفیت زندگی، کاهش خستگی، کاهش چربی و عضله در مراحل پایانی بیماری، تسکین اختلالات گوارشی، بهبود علائم اختلالات خواب، بهبود پاسخ ایمنی و ارائه حمایت از مراقبین
ذهن آگاهی چه تمریناتی دارد؟
ذهن آگاهی شامل تمرینات بدنی و تنفسی بسیاری است که چند نمونه آن شامل موارد زیر می باشد:
۱-خوردن آگاهانه
۲-تنفس آگاهانه
۳- اسکن بدن
۴- توجه آگاهانه به محیط
۵ – تمرینات تصویر سازی
بنابراین ذهن آگاهی یک مهارت خوب برای بهبود کیفیت زندگی می باشد متخصصان ما در دیالکتیک آماده برگزاری جلسات در خصوص آموزش تکنیک های ذهن آگاهی می باشند( برای رزرو نوبت مشاوره کلیک کنید)