توقف فکر برای کاهش نشخوار فکری

نشخوار فکری

یکی از تفاوت های عمده انسان با سایر جانداران توانایی تفکر منطقی در انسان است انسان موجودی متفکر است و در طول سال ها و نسل ها در حال تکامل است.
پیشرفت دانش و تکنولوژی کمک شایانی به این موجود متفکر کرده است، به طور مثال در گذشته برای گفتمان بین دو شخص از نامه نگاری استفاده میشد و فرستادن نامه ها ممکن بود مدت تا طول بکشد تا به دست شخص دیگر برسد.
امروز میبینیم به راحتی با یک تلفن ساده شما قادر هستید تا با شخصی که کیلومتر ها با شما فاصله دارد صحبت کنید، البته این پیشرفت دانش و تکنولوژی همانطور که مزایایی داشته، معایبی هم دارد یکی از مهم ترین معایب این پیشرفت شگرف انسان به وجود آمدن مفاهیم بسیار زیادی است که ذهن ما را تا حد زیادی درگیر می کند و باعث می شود انرژی زیادی را صرف موضوعات مختلف کنیم به طوری که تحقیقات نشان می دهد انسان در گذشته با طبیعت ارتباط بیشتری داشته و این موضوع باعث آرامش روان گذشتگان بوده است اما در زمان حال به نظر می رسد اینگونه نیست و فاصله ما با طبیعت بیشتر شده است و مرتب درگیر افکار روزانه هستیم به طوری که این افکار در افراد به حدی انرژی می گیرد که باعث نشخوار فکری در بسیاری از انسان ها شده است که در نهایت می تواند منجر به افسردگی ، اضطراب و مشکلات روانشناختی شود
نشخوار فکری نوعی افکار مداوم و تکراری هستند که گاهی احساس می کنیم انتهایی ندارد و به نحوی ما را وارد یک چرخه باطل و معیوب فکری می کنند.
دانشمندان این نوع از اختلال را مرتبط با افکار می دانند و تحقیقات بسیاری در مورد آن انجام دادند که به نحوی از میزان نشخوار فکری انسان کاسته شود تا آرامش بیشتری را تجربه کنند.
یکی از روش هایی که اخیرا برای کاهش افکار منفی بسیار مورد توجه روانشناسان شناختی بوده است استفاده از اصول توقف فکر است این روش در رویکرد رفتاردرمانی شناختی بسیار مرسوم است (رفتار درمانی شناختی یکی از رویکرد های رواندرمانی است برای اطلاعات بیشتر از این روش کلیک کنید)
این روش به شما می آموزد چطور در لحظه ای که افکار شما درگیر موضوعی خاص است با آن فکر نجنگید و آن را نشخوار نکنید و چطور آن فکر را متوقف کنید
مراحل توقف فکر
۱- افکار منفی خود را بر روی کاغذ بنویسید
در این مرحله موضوعی که شما را درگیر کرده است و در حال نشخوار آن هستید را بر روی کاغذ بنویسید
۲- گفتن «ایست»
به فکر خود چندین بار با صدای بلند بگویید: ایست
۳- جاگزینی افکار خوشایند
در این مرحله افکاری که احساس بهتری به شما می دهند را جایگزین کنید در واقع معنای جدیدی به اتفاقات و موقعیت ها بدهید. این کار باعث آزادسازی اندورفین در بدن شما می شود و حس بهتری خواهید داشت
۴- تعیین وقت برای افکار منفی
در روز زمانی را برای یادداشت برداری و حل مسائل خود اختصاص دهید ( به طور مثال از ساعت ۸ تا۹ زمان اختصاص یافته برای حل مسائل)
اگر مشکلات شما به اندازه ای زیاد است که اختلالی در عملکرد طبیعی شما(کار، تحصیل، روابط و …) ایجاد کرده است حتما از یک متخصص کمک بگیرید. متخصصان دیالکتیک آماده مشاوره در زمینه مشکلات مرتبط با نشخوار های فکری هستند.

برای اطلاعات بیشتر در مورد جلسات مشاوره و رواندرمانی کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *