افکار اتوماتیک منفی

افکار اتوماتیک منفی

شاید بارها شنیده باشید که می گویند فلانی خوشبین است یا فلان شخص بد بین است برایتان تا به حال سوال شده که چرا برخی انسان ها خوش بین و برخی بدبین هستند؟ یا مگر دیدگان ما توان پیش بینی آینده را دارد ؟
در گذشته مغز را مسئول منطق و قلب را مسئول هیجانات ما می دانستند با گذر زمان و با پیشرفت علم و دانش دانشمندان متوجه شدند که مغز ما مسئول هیجان و منطق ماست و در واقع تمام کنترل اندام ها و شرایط به عهده این کارخانه عظیم و بزرگ است. زمانی که عصبانی هستیم یا زمانی که خوشحال و یا وقتی در مورد حساب و کتاب های روزانه خود فکر می کنیم این مغز ماست که فعالیت دارد و به نحوی در حال پردازش اطلاعات است. در دهه های اخیر دانشمندان کشف کرده اند که نحوه پاسخ ما به رویداد های مختلف وابسته به شرایط فردی متفاوت است و این یعنی تفاوت های فردی، در واقع تفاوت های فردی وابسته به ژنتیک و محیطی که در آن رشد می کنیم است به نحوی که در یک موقعیت یکسان ممکن است هر شخص یک واکنش متفاوت نشان دهد. بخش قابل توجهی از واکنش ما مربوط به وراثت و ژنتیک ما است اما آیا این بدان معنی است که ما دیگر کنترلی بر واکنش های خود نداریم ؟ خیر، زیرا محیطی که در آن رشد می کنیم، الگو برداری ها، یادگیری ها و … در واکنش ما سهیم می باشند.
ما چطور نسبت به رویداد ها واکنش نشان می دهیم ؟
در واقع اطلاعات دریافتی از طریق حواس پنجگانه وارد مغز ما می شوند و در این کارخانه پردازش شده و ماحصل پردازش این اطلاعات پاسخ ما می باشد حال فرض کنید اگر بخش های مختلفی از این کارخانه به درستی فعالیت نکند چه بر سر محصول نهایی( پاسخ ما) می آید ؟ در واقع پردازش ذهنی ما همراه با افکار ما است و اگر پردازش درستی نداشته باشیم طبیعتاً افکار درستی نداریم از آنجایی که ذهن ما به طور دائم در حال پردازش است ما دائما فکر می کنیم اما آیا مشکل افراد بدبین فکر کردن است ؟ خیر، در واقع نحوه فکر کردن در این افراد متفاوت می باشد به طوری که تجارب گذشته، الگو برداری های غلط و … سبب شده تا ذهن این افراد پردازش درستی از موقعیت ها و رویداد ها نداشته باشد بنابراین افکار اتوماتیک ما به شکل منفی در می آیند و اصطلاحا افکار اتوماتیک منفی(Automatic negative thoughts)(افکار مزاحمی هستند که در خودآگاه افراد به صورت ناخواسته وجود دارند و بسته به شدت و ضعف این افکار در ذهن، باعث ایجاد خلق و خوی منفی در افراد می‌شوند) شکل میگیرد به نحوی که افکار اتوماتیک منفی بر پردازش گذشته ما و پیش بینی های آینده و همچنین وضعیت فعلی ما موثر می باشند
آیا همه افرادی که در گذشته محیط مناسبی برای رشد را تجربه نکردند افکار اتوماتیک منفی دارند ؟
در حقیقت بهتر است افکار اتوماتیک منفی را یک پیوستار در نظر بگیریم هر کدام از ما ممکن است درصدی از این افکار را تجربه کنیم .
افکار اتوماتیک منفی یک اختلال است ؟
افکار اتوماتیک منفی به خودی خود یک اختلال در سیستم پردازش اطلاعات ذهن ما است اما به طور کلی یک اختلال روانی به حساب نمی آید اما در شرایطی خاص باعث بوجود آمدن اختلالات روانی می شود
افکار اتوماتیک منفی باعث بروز چه مشکلاتی می شود ؟
به طور کلی بسیاری از مشکلات روانی به علت وجود این افکار است به طور مثال افسردگی، اضطراب. مشکلات خانوادگی، روابط بین فردی و …
آیا افکار اتوماتیک منفی درمان می شود ؟

بله، با پیشرفت علم و دانش، امروزه روانشناسی به دنبال راه های بسیاری برای درمان این نوع از اختلال فکری بوده است و اخیرا تحقیقات نشان می دهد اثربخشی رواندرمانی به اندازه اثربخشی دارو درمانی بوده است. یکی از مهمترین انواع درمان های افکار اتوماتیک منفی رفتار درمانی شناختی است( برای اطلاع بیشتر از این روش کلیک کنید)
چه زمانی باید به متخصص مراجعه کنم ؟
اگر این نوع از افکار باعث شده تا در روند طبیعی زندگی شما اختلالی ایجاد شود به طور مثال در شغل و تحصیل و یا در روابط با دیگران حتما از یک متخصص کمک بگیرید. متخصصان ما در دیالکتیک آماده خدمت رسانی به شما هموطنان عزیز هستند. برای اطلاع از نحوه رزرو نوبت کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *